Rampenfilmp kan Sagrada Familia niet behoeden voor aanleg trein

Sagrada FamiliaDe Spaanse minister voor Openbare Werken Magdalena Alvarez wijkt niet af van het plan om de hogesnelheidslijn in Barcelona onder de Sagrada Familia aan te leggen. Dat bevestigde ze gisteren tijdens een werkbezoek aan de bouwplaatsen. De bouwcommissie van Gaudi's tempel had er eerder op aangedrongen het traject te verplaatsen. 

De AVE, zoals de hogesneldheidslijn heet, wordt onder de hoofdingang van het monument en de Gevel van de Gloria aan de zijkant aangelegd. Daarmee wordt Barcelona op supersnelle wijze met de hoofdstad Madrid verbonden. Volgens het ministerie loopt het symbool van Barcelona door de aanleg van de spoorlijn op geen enkele manier gevaar. Verantwoordelijken van het kerkgebouw zijn het hier niet mee eens. 
Eerder trachtte de organisatie SOSSagrada Familie de overheid op andere gedachten te brengen met een rampenfilmpje op Youtube. De video waarop te zien is hoe het symbool van Barcelona in elkaar stort veroorzaakte opschudding onder de inwoners van de stad, maar heeft de regering niet kunnen vermurwen. 


Lees ook:Kusttrein tussen Valencia en Alicante
Lees ook:Kritiek op transportminister groeit door problemen Barcelona
Lees ook:Gepensioneerde David tegen technologische Goliath Youtube
Lees ook:Catalonië demonstreert tegen spoorwegproblemen
Lees ook:Aangifte tegen fietsende leden koningshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.