Bewaar de stokjes van je pinchos bij Lizarran

LizarranEr is een groot verschil tussen pinchos en tapas, al worden ze vaak door elkaar gebruikt. Pinchos komen uit het Baskenland en zijn sneetjes stokbrood met een stokje erin. Tapas zijn kleine gerechtjes, zoals een tortilla, calamares, minipannetjes met paella, etc. Wie restaurantketen 100 Montaditos, uit het vorige artikel, net iets teveel op het Spaanse zusje van McDonalds vindt lijken, is bij Lizarran aan het juiste adres. In 1998 werd de eerste Taberna Lizarran geopend en 15 jaar later zijn er meer dan 200 tapasbarren, verspreid over heel Spanje.

Je gaat hier naar binnen en proeft direct de Spaanse sfeer. Je pakt een bordje en zoekt wat lekkere broodjes uit die je op de bar kunt vinden. Het is de bedoeling dat je ze zelf pakt. Als er iets warms uit de keuken komt, bijvoorbeeld warme worstjes of andere verse of warme pinchos, rinkelt iemand de bel en wordt het gerecht met veel bombarie aangekondigd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het hele bord aanpakt, maar je pakt er een pincho vanaf. Bewaar de stokjes goed, want daarmee reken je af! Soms heb je een ietwat groter stokje of een stokje dat wat bultjes aan de bovenkant heeft, dit is om de verschillende prijzen aan te geven! Denk je een stokje weg te moffelen om iets minder te betalen? Pas op! Want ze zien alles en ze noteren vaker dan je denkt het aantal stokjes dat ze op jouw bord hebben gezien!

 

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:Mini tapas dagen in Madrid
Lees ook:Zo zit het dus met tapas en pinxtos
Lees ook:Tijd voor tapas!
Lees ook:San Sebastián, de stad van de pinxtos!
Lees ook:Bibberen in Barcelona’s Icebar aan het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.