Echte flamenco in Sevilla

Binnenkort kan de reiziger naar Zuid-Spanje eindelijk weer flamenco ervaren zoals het is bedoeld: in een intieme sfeer, ‘unplugged’, en ver weg van de op massa-toerisme gerichte tablaos. Maar ook zonder bij nacht en ontij door obscure straatjes naar louche barretjes op zoek te hoeven te gaan. Op vrijdag 1 maart begint Esencia – hèt nieuwe flamencopodium van Sevilla – aan haar tweede seizoen.

Esencia is vorig jaar opgericht door de Nederlands-Spaanse vriendinnen Maria La Serrana en Fabienne Fortanier. Maria en Fabienne zijn Esencia begonnen om hun passie voor de authentieke, echte flamenco met iedereen te delen. Maria is professioneel flamencodanseres in Sevilla en verantwoordelijk voor het artistieke deel van Esencia. Haar diepgaande kennis van de flamenco en persoonlijke contacten met haar collega-artiesten zorgen voor het goede artistieke programma van Esencia. Fabienne verdeelt haar tijd tussen Spanje en Nederland. Zij werkt als internationaal econoom en flamencodocent, en neemt de zakelijke en commerciele kant van Esencia voor haar rekening.

Esencia is een hele avond uit: inclusief een welkomsdrankje, en achteraf napraten met elkaar aan de bar of de gezamenlijke tafels met nog een drankje en een selectie van goede tapas. Ook het vervoer van en naar Sevilla (Esencia ligt in een klein dorpje zo’n 10 km vanaf het centrum) met een minibusje is inbegrepen. Zoals uit het gastenboek blijkt, heeft het publiek grote waardering voor persoonlijke benadering, de gezelligheid en de hoge kwaliteit van de voorstelling. Bij Esencia vind je dan ook een unieke mix van Spanjaarden, studenten van de Sevillaanse flamencoscholen, en buitenlandse reizigers die het graag het massa-toerisme vermijden. Na afloop van de voorstelling drinken ook de artiesten regelmatig ook nog een glaasje mee. De gesprekken aan de bar worden er alleen maar leuker op!

(Bron: persbericht)

Lees ook:Flamenco festival Sevilla
Lees ook:Sevilla moet door de regen de Madrugada aflassen
Lees ook:In première: Flamenco Flamenco
Lees ook:Flamencoles
Lees ook:Beleef flamenco in Madrid in een bar of club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.