EXPO: Karlijn Surminski

Of het nu het zonnige klimaat, de intense kleuren en vormen van architectonische gebouwen of het wereldse karakter van de stad is. Eén ding is zeker: Barcelona stimuleert menig kunstenaar. Ook de Nederlandse kunstschilderes Karlijn Surminski laat zich graag door haar stad inspireren.

Voor haar 2e expositie ´Un tomb per Barcelona´ verkende ze Barcelona tot in detail. Te voet of op de fiets, maar altijd met haar fotocamera bij de hand. Zo begon haar zoektocht naar het weergeven van Barcelona. Maandenlang werkte ze aan haar visie op de stad, waaraan ze haar hart verloor.

Met de precisie van een detectieve reconstrueerde ze de stadswijken aan de hand van de vele symbolen die de stad rijk is.

Het resultaat mag er wezen: een vrolijke serie kleurrijke schilderijen neemt kunstliefhebbers mee op avontuur door de verschillende wijken van Barcelona.


De expositie wordt a.s. donderdag 8 september om 19.30 uur officieël geopend door kunstschilderes Karlijn Surminski in Casinet d´Hostafrancs (Sants).

Mis deze gelegenheid niet om met de kunstenaar zelf van gedachten te wisselen. Ze is even kleurrijk als haar schilderijen. ¨Un tomb per Barcelona¨ is t/m 25 september 2011 gratis te bezichtigen.

Lees ook:Expo: Matisse in Madrid
Lees ook:EXPO: Monique van Steen
Lees ook:Expo: Vriendschapskunst in el Prado
Lees ook:De laatste jaren van Rafael in het Prado
Lees ook:Dalí in het Reina Sofia museum in Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.