Nederlandse Joyce coacht vanuit Spanje

JoyceIk woon al jaren met veel plezier in Barcelona. En geef me eens ongelijk, want Barcelona is een prachtige stad, waar altijd van alles te doen is. Als tiener droomde ik al weg bij de metro van Parijs: hoe zou het zijn om in een stad van wereldformaat te wonen? Maar natuurlijk zijn er nadelen, zoals luchtvervuiling, verkeer, drukte (de Ramblas hoef ik voor mijn lol dus écht niet meer op), gebrek aan ruimte en een teveel aan mogelijkheden. Ik zag inmiddels verschillende vrienden de stad verlaten en was zelf de afgelopen maanden regelmatig op pad langs de Catalaanse kust of door het Catalaanse achterland. Daar ging een wereld voor mij open. Was dit niet lekker rustig? Als freelance journalist werkend vanuit mijn kantoor aan huis had ik die stad toch eigenlijk niet nodig? Stad of juist daarbuiten? Die vraag legde ik voor aan de Nederlandse lifecoach Joyce van Ombergen, die vanuit Andalusië werkt. Via skype (wat een uitvinding!) maakten we kennis en wat mij betreft was er meteen een klik. Het had me wat vreemd geleken om via skype gecoacht te worden, maar als ik in staat was om online interviews te doen, dan zou zo´n coach daar toch ook geen moeite mee hebben? En dat bleek inderdaad het geval. Een camera is wel noodzakelijk, maar eigenlijk vind ik het heel slim: het bespaart reistijd en Joyce kan op die manier overal ter wereld mensen begeleiden. Ze stelde me vragen, liet me opdrachten uitvoeren en begeleidde me zonder veel moeite naar mijn eigen antwoord op de vraag. Voorlopig ben ik dus nog in de Catalaanse hoofdstad te vinden.

Over Joy-Ce (Joy – Coaching energy)
Enige jaren geleden heeft Joyce van Ombergen na een ongeval qua werk het roer volledig omgegooid. Voorheen werkte ze in de ICT, maar na het ongeluk ging ze op zoek naar een manier om positief aan de slag te blijven en startte haar eigen bedrijf in de binnenstad van Haarlem. Naast het verzorgen van workshops servies beschilderen, maakte ze in opdracht (kinder)servies en tegeltableaus.

In de loop der tijd groeide de behoefte om haar cursisten op een dieper niveau te kunnen begeleiden en wilde ze zingeven aan haar ongeval. Ze heeft de opleiding ‘Intuïtief Coachen’ bij IMC Mensontwikkeling in Hilversum (www.mensontwikkeling.nl) gevolgd om haar werkzaamheden te professionaliseren.

Na lang dromen heeft ze in 2008 voor de tweede keer het roer om gegooid en is met haar gezin naar Zuid-Spanje verhuisd. Haar hart lag al jaren in Spanje en dat is ook de plek waar ze qua coaching goed uit de voeten kan. De omgeving is prachtig, het klimaat heerlijk en de energie fantastisch!

Ze richt zich hier, samen met haar man Joost, op lifecoaching, organiseert trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verzorgt creatieve workshops. In de coachgesprekken gebruikt ze haar ervaring, intuïtie en humor en zal ze soms confronteren, echter altijd met respect en vanuit mededogen.

Je kunt bij Joy-Ce terecht voor coachingsgesprekken, coachingsvakanties, coaching gecombineerd met creatieve vaardigheden en ook voor coaching via skype. Ze werkt volgens de gedragscode van de NOBCO (www.nobco.nl).

Lees ook:Emigrant in Spanje: Judith Straver
Lees ook:Baby wordt geboren tijdens helicoptervlucht
Lees ook:Belgische komt om bij verkeersongeluk in Spanje
Lees ook:Nederlanders onder de Spaanse zon
Lees ook:El mon live vanuit Caixa Forum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.