Spanje maakt zich klaar voor Semana Santa 2014

Semana Santa 2014 staat voor de deur. Vanaf zondag begint de heilige week, die op verschillende plaatsen in het land groots wordt gevierd met optochten en processies. Deze processies worden georganiseerd door traditionele broederschappen. Vooral in Sevilla is de Semana Santa een spectaculaire gebeurtenis. Tientallen broederschappen organiseren er hun eigen processie. Veel broederschappen zijn eeuwenoud en hechten grote waarde aan de traditionele feestelijkheden. Ben je dus de komende week op vakantie in het zuiden van Spanje: breng dan Sevilla een bezoekje. Ook in andere Spaanse steden is de Semana Santa een groots evenement. Zo vinden ook in Salamanca, Jerez de la Frontera en Málaga processies plaats. De paasvakantie in Spanje begint dit weekend en kinderen zijn de hele week vrij. Spanjaarden trekken er massaal op uit en traditioneel is Semana Santa tevens de opening van het toeristische seizoen.

Lees ook:Semana Santa in Sevilla (en andere Spaanse steden)
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Semana Santa
Lees ook:Semana Santa Málaga, een week met indrukwekkende processies
Lees ook:Semana Santa: Processies in Sevilla
Lees ook:Antonio Banderas viert Semana Santa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.