Willem-Alexander en Máxima op bezoek in Spanje

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen morgen naar Spanje voor een kennismakingsbezoek. Het koningspaar bleef maar één dag, want op donderdag opent de koning het nieuwe Paleis van Justitie op het IJdok in Amsterdam. Het bezoek heeft een officieel karakter. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken de verschillende monarchieën in Europa, nadat zij afgelopen april de troon bestegen.

Het koningspaar wordt ontvangen door koning Juan Carlos en koningin Sofia op het Palacio de la Zarzuela. Daarna genieten zij van een lunch samen met de Spaanse kroonprins Felipe en zijn echtgenote Letizia. Vervolgens heeft het koningspaar een ontmoeting met premier Rajoy, op het Palacio de la Moncloa. Tot slot brengen zij tevens een bezoek aan het Spaanse congres.

Het Nederlandse koningspaar heeft een goede band met het Spaanse koningshuis. Willem-Alexander en Máxima zijn bevriend met prins Felipe en Letizia. Ook heeft het echtpaar een bijzondere band met Spanje. De twee leerden elkaar kennen tijdens de Feria de Abril die jaarlijsk plaatsvindt in Sevilla.

Lees ook:EK: Op bezoek bij de koning
Lees ook:EK-blues: Prinsenpaar op de tribune
Lees ook:Prinses Leonor viert tweede verjaardag
Lees ook:Made in Spain op bezoek in New York
Lees ook:Michelle Obama op bezoek bij Spaanse koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.