Paco Peña goes Africa in Amsterdam

Paco Peña is één van de grootste en meest legendarische flamencogitaristen ter wereld. Al jaren een graag geziene gast op de wereldpodia, ook in ons land. Nu brengt Paco op verzoek van Carré de Nederlandse première van zijn Quimeras. In deze show brengt hij ware flamencozangers, -dansers en -gitaristen samen met dansers en musici uit Afrikaanse landen. Zoals eens de Spanjaarden op zoek gingen naar betere levensomstandigheden buiten hun grenzen, zoeken nu deze Afrikanen hun weg. Quimeras ging vorig jaar in het fameuze Edinburgh Festival in wereldpremière, onder luid bijval van publiek en critici. Van 9 t/m 11 november in theater Carré in Amsterdam.

Lees ook:Paco Peña in Carré in Amsterdam
Lees ook:Emigrant in Spanje: Pascal en Corina Houkes
Lees ook:Expositie Spaanse immigranten in Nederland
Lees ook:Jazz, flamenco en Federico Garcia Lorca
Lees ook:Flamenco met Paco Peña in Concertgebouw Amsterdam

2 reacties op “Paco Peña goes Africa in Amsterdam

  1. Sugel

    Spanjaard Paco Peña (1942) is zonder twijfel één van de grootste en meest legendarische flamenco-gitaarspelers ter wereld. Al jaren een graag geziene gast op de wereldpodia, ook in ons land. Tijdens de Nederlandse première van ‘Quimeras’ brengt hij flamencozangers, -dansers en -gitaristen samen met dansers en musici uit mid-Afrikaanse landen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Piracetam

    Van vrijdag 9 t/m zondag 11 november is Paco Peña, één van de grootste en meest legendarische flamencogitaristen ter wereld, in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam te bewonderen met zijn nieuwste show Quimeras. Paco Peña is al jaren een graag geziene gast op de wereldpodia, ook in ons land. Nu brengt Paco Peña op verzoek van Carré de Nederlandse première van zijn Quimeras.In deze show brengt hij ware flamencozangers, -dansers en -gitaristen samen met dansers en musici uit Afrikaanse landen. Zoals eens de Spanjaarden op zoek gingen naar betere levensomstandigheden buiten hun grenzen, zoeken nu deze Afrikanen hun weg.Quimeras ging vorig jaar in het fameuze Edinburgh Festival in wereldpremière, onder luid bijval van publiek en critici.De voorstellingen van Quimeras beginnen op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 14.00 uur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.