Verkoop nieuwe woningen daalt tot 80 procent

De verkoop van appartementen langs de kusten in de regio Valencia is gedurende de afgelopen vijf jaar met 80 procent afgenomen. Woningen in toeristische gemeenten zijn nu tot 50.000 euro goedkoper.

In Spanje zijn er meer dan 688.000 nieuwe woningen die nog moeten worden verkocht. Daarnaast zijn er zo’n 500.000 woningen nog in aanbouw. En bijna één op de vijf van al die woningen, staat op Valenciaans grondgebied. Het gaat om precies te zijn om 17,4 procent.

Veel daarvan zijn appartementen die zich langs de kust in veelal toeristische gemeenten bevinden. De verkoop ervan ging omlaag als gevolg van de crisis op de huizenmarkt en de economische crisis in Spanje en in de rest van Europa. Ook het aantal buitenlanders dat investeert in een tweede woning in Spanje, is drastisch afgenomen.

In de meeste Valenciaanse gemeenten is die trend goed zichtbaar. In 2005, dat nog een gouden jaar wordt genoemd voor de huizenmarkt in de regio, werden in sommige gemeenten nog 80 procent meer woningen verkocht dan momenteel het geval is. Van de 59 Valenciaanse gemeenten die over een kustlijn beschikken, zijn er slechts zes waar het aantal verkochte woningen op dit moment groter is dan in 2005. Het gaat om Torreblanca, La Llosa, Almenara, Els Poblets en Teulada en Benissa. In de meest bekende toeristische gemeenten nam de verkoop af met percentages uiteenlopend van 40 tot 72 procent. Zo bedroeg de afname in Dénia 46,7 procent en in Javea 44,6 procent.

Lees ook:Woningverkoop opnieuw gestegen
Lees ook:Verkoop vakantiewoningen ligt stil langs Costa del Sol
Lees ook:Slechte tijden door Spaanse huizenmarkt
Lees ook:Corrupt Marbella dramatisch voor Málaga’s huizenmarkt
Lees ook:Woningnood?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.