Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis en kip

Paella is een typisch Spaans gerecht dat bestaat uit rijst, vis, kip, konijn en nog veel meer heerlijke ingrediënten. Het oorspronkelijke Valenciaans recept is een echt volksrecept en ook zeer geliefd in Nederland. Het gerecht heet paella door de soort pan waarin het wordt gemaakt. Sinds de 8e eeuw wordt er al een speciale paella-rijstkorrel verbouwd in Valencia. Deze rijstkorrel is kort en dik en heeft een hoog absorberend vermogen.

Een belangrijk ingrediënt in de paella is de sofrito. Sofrito, gemaakt van uien, is een fantastische aanvulling voor de paella. Het maakt de paella zeer smaakvol en smeuïg. Sofrito komt oorspronkelijk uit de keuken van Spaanse grootmoeders en er zijn veel verschillende varianten van.  Gebruik sofrito voor bijvoorbeeld dit heerlijke gerecht:

Paella Mixta met gamba’s, mosselen, inktvis en kip! Deze heerlijke paella is de favoriet voor vele paella liefhebbers. Gebruik voor dit recept wel goede paella-rijst en goede vis- en kippenbouillon, dit zorgt namelijk voor een wereld van verschil. Bekijk hier het hele recept.

Niet alleen de ingrediënten, bijvoorbeeld sofrito en de speciale paella-rijst spelen een belangrijke rol bij een paella, ook de pan en de branders zijn heel belangrijk. Al deze middelen zorgen samen voor de perfecte paella. De naam paella stamt af van de speciale pan waarin het gemaakt wordt.  Een grote ronde pan, die het beste werkt als er een goede paella brander onder staat. Deze brander wordt gebruikt om de pan geleidelijk te verhitten, omdat de normale gaspitten niet groot genoeg zijn om dit te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.