Barajas Madrid beste vliegveld ter wereld

BarajasIk weet niet of de verkiezing werd gehouden voordat het vliegveld van Madrid Barajas werd getroffen door de Spanair vliegramp, maar volgens de lezers van Condé Nast Traveller is Madrid Barajas het beste vliegveld ter wereld. De thuisbasis van de Spaanse vliegtuigmaatschappij Iberia werd dit jaar tachtig jaar geleden geopend in 1928. Barajas is de vierde grootste luchthaven van Europa en werd een paar jaar geleden uitgebreid met Terminal 4, de grootste terminal van het continent. Eind 2004 werd door de Eta een bom geplaatst in de parkeergarage van T4. Afgelopen zomer vond er een vliegramp plaats van een Spanair vlucht op weg naar de Canarische Eilanden.

 

Lees ook:Nieuwe naam vliegveld Barajas
Lees ook:T4 op vliegveld Madrid nu ook met de trein bereikbaar
Lees ook:Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten
Lees ook:Complete wijk ontvlucht nieuwe terminal vliegveld Madrid
Lees ook:Wijk ontvlucht vliegveld

2 reacties op “Barajas Madrid beste vliegveld ter wereld

  1. Paul @ vakantiehuizen Spanje

    Beste vliegveld ter wereld? Ik denk dat er flink wat steekpenningen zijn gegeven, want het valt behoorlijk tegen. De lange termijn parkeergelegen is perfect, maar de voorzieningen op het vliegveld zelf? Het kan zich meten met een lokaal vliegveld, maar heeft niet de uitstraling van een internationaal vliegveld. Ook zijn de WC’s voor mannen altijd gesloten voor schoonmaak….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Henk

      Geheel eens met Paul. Het is verbazingwekkend dat dit onpraktische vliegveld, waar je je
      suf loopt om faciliteiten te bereiken tot t beste is uitgeroepen. Belachelijk met wachtruimtes met te weinig bankjes en voorzieningen. Ook zijn de taxi’s allemaal in staking zodra je ze vraagt je naar een bestemming binnen 10 kilometer te brengen.
      Absoluut amateuristisch als je alleen middels onderhandelingen en extra betaling ergens
      kunt komen. Met het openbaar vervoer, vooral de bussen, kun je niet zien hoe je naar een gewenste bestemming kunt komen. Hotels, zelfs die in de buurt zijn moeilijk te bereiken, en het is onzeker of je vanaf deze hotel weer tijdig op t vliegveld kunt zijn.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.