FC Barcelona pakt uit met 0-8

Zaterdagavond 20 november speelde FC Barcelona een memorabele uitwedstrijd tegen Alméria in het Estadio Mediterraneo. De Catalaanse voetbalclub wint ruim van haar tegenstander met 8 doelpunten voorsprong.

In minuut 17 scoort Lionel Messie. Villa geeft hem een voorschot. Twee minuten later schiet Andrés Iniesta de bal het doel in. Santiago Acasiete van Alméria scoort in minuut 27 een doelpunt in eigen goal. Het wordt hiermee 0-3 voor Barcelona. FC Barcelona blijft de wedstrijd domineren. Minuut 35 scoort Pedro Rodriguez 0-4. Twee minuten later doet Messi een poging. Hij mist maar in dezelfde minuut maakt hij alsnog een doelpunt. Minuut 42 en 43 heeft Almeria twee missers. Als de eerste helft van de wedstrijd wordt afgefloten staat FC Barcelona voor met een flinke voorstand van 0-5.

De tweede helft is beduidend zwaarder. Almeria gaat direct volop in de aanval. Corona scoort in minuut 48, maar David Villa houdt de bal tegen. Een tweede poging van Corona loopt opnieuw op niets uit. Minuut 58 schiet Pablo Piatti van Almeria mis. Minuut 62 scoort Bojan 0-6. Villa doet een poging in minuut 67, Messi scoort in dezelfde minuut 0-7. Amper zes minuten later scoort FC Barcelona opnieuw. Bojan scoort een tweede doelpunt. Hij rond de wedstrijd af met 0-8.

Almeria is het enige team dat tot nu toe tijdens de Liga thuiswedstrijden verliest. FC Barcelona staat erom bekend thuis wedstrijden doorgaans te winnen, maar uitwedstrijden veelal te verliezen. Dit keer kwamen ze als grote overwinnaar uit de strijd. Messi scoorde twee doelpunten in deze wedstrijd. Dit brengt hem op een record van 100 doelpunten voor zijn club.