FC Barcelona wint 1e divisie wedstrijd overtuigend van Sevilla (5-0)

FC Barcelona won gisterenavond vol overtuiging haar eerste eredivisie wedstrijd van de LIGA van het seizoen 2010/2011 tegen Sevilla(5-0). De FC Barcelona spelers speelden gisteren op eigen terrein in voetbalstadion Camp Nou te Barcelona. De eerste helft domineerde FC Barcelona de wedstrijd met zo´n 80% balbezit.

Al vanaf het begin nam de club de leiding. In de 4e minuut scoorde Leo Messi het eerste doelpunt voor FC Barcelona (1-0). 19 minuten later maakte Villa een pracht doelpunt. Zo stond de club al in de 24e minuut met (2-0) voor. In de 21e minuut gaf scheidsrechter Turienzo Nalvarez een gele kaart aan Sevilla-speler Kanouté. Zeven minuten later kregen zowel Sevilla speler Alexis als FC Barcelona-speler Puyol een gele kaart. Aan het einde van de eerste helft werd Sevilla speler Konko uit het spel gezet vanwege twee gele kaarten (in minuut 41 en 45).

Na de pauze was Sevilla aanvallender. Toch scoorde de ploeg niet. Sevilla wisselde in de 46e minuut twee spelers. In de 52e minuut scoorde de Braziliaanse FC Barcelona-speler Alves (3-0). De voetbalspeler wilde zijn doelpunt niet vieren uit respect voor zijn voormalige club Sevilla. Na het doelpunt gaf Sevilla zich gewonnen. In de 60e minuut wisselde FC Barcelona van speler. Drie minuten later scoorde Messi opnieuw een doelpunt. Zo werd het (4-0). In de laatste minuut van de wedstrijd, de 90e minuut, scoorde Villa zijn tweede doelpunt van de avond en bracht daarmee de stand op (5-0).