FC Barcelona wint 1e wedstrijd Copa del Rey van Ceuta (0-2)

FC Barcelona won gisterenavond haar eerste wedstrijd (0-2) van de Spaanse ´Copa del Rey´. De spelers van het B-team van FC Barcelona reisden daarvoor gisteren per helicopter af naar het Alfonso Murube stadion in Ceuta.

In de 16e minuut scoorde FC Barcelona haar eerste doelpunt. De Braziliaan Maxwell nam de bal behendig over van Bojan en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt (1-0). Kort daarop volgde het tweede doelpunt van FC Barcelona. In de 25e minuut scoorde Pedro (2-0). Bojan deed een poging, maar scoorde niet.

Toen de wedstrijd een half uur aan de gang was, maakte Jeffren een ongelukkige val. Door aanhoudende pijn in zijn schouder, moest hij het veld verlaten. Jeffren werd vervangen door Nolito.

Vanaf dat moment speelde de club in een wat lagere versnelling. Toch kreeg Ceuta geen overhand in het spel. Het balbezit bleef in handen van de Barcelonezen. De laatste minuten van de eerste helft kreeg Ceuta de bal in bezit. In de 33e minuut waagde Ceutaspeler Berrocal Seguro een poging. Toch werd er niet gescoord. Ceuta-speler Pinto werd goed verdedigd.

Ook in de tweede helft had FC Barcelona grotendeels de controle over het spel. Ceuta deed diverse pogingen. Zo gingen Gilson Silva in minuut 44 en David Torres in minuut 58 recht op het FC Barcelona doel af, maar een score bleef uit.

Bojan kwam opnieuw aan de bal in minuut 64, maar zijn bal belandde tegen de paal. Daarna nam FC Barcelona gas terug en kwam Ceuta aan zet, maar de club kon de grote achterstand niet meer inhalen. Bojan´s derde poging tot een doelpunt- 11 minuten voor het einde van de wedstrijd- liep opnieuw op niets uit. Zo bleef het 2-0 voor FC Barcelona.

Guardiola was achteraf gedeeltelijk tevreden. Volgens hem speelde zijn club op een goed niveau, maar hij betreurde de blessure van Jeffren en is van mening dat een derde doelpunt niet had mogen ontbreken.

Jeffren werd na afloop naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek naar de pijn in zijn schouder. Hij mag vanwege zijn blessure vier weken niet het veld op.

2 reacties op “FC Barcelona wint 1e wedstrijd Copa del Rey van Ceuta (0-2)