Real Madrid leider Eerste divisie

Zondag 21 november speelde Real Madrid een voortreffelijke wedstrijd tegen Atletic (Bilbao) tijdens de thuiswedstrijd in het stadion Santiago Bernabéu in Madrid. Met 5-1 voorsprong is Real Madrid sindsdien de allerbeste voetbalclub van de eerste divisie van het seizoen 2010. Fc Barcelona komt hierdoor op de tweede plaats. De klassieke wedstrijd FC Barcelona- Madrid op 29 november belooft een spannende wedstrijd te worden.

Atletic speelt een voortreffelijk spel, maar weet niet te winnen. In de tweede minuut scoort Lorente van Atletic, maar de bal wordt gestopt. In minuut 18 scoort Higuaín van Real Madrid (1-0). Twaalf minuten later scoort zijn teamgenoot Christiano Ronaldo 2-0. Llorente schiet in minuut 40 de eindstand voor de eerste helft op 2-1. Alles is nog mogelijk.

In de tweede helft vecht Atletic terug, maar Real Madrid is sterker. In minuut 56 scoort Sergio Ramos met een penalty (3-1). De wedstrijd wordt afgemaakt door Christiano Ronaldo. In minuut 63 scoort hij (4-1). Hij rond de wedstrijd af met een penalty tot (5-1). Hiermee komt het aantal doelpunten dat Ronaldo scoorde in de huidige Liga op 15.