Koken met Bijzonder Spaans: stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag een Spaans sausje dat voor allerhande gerechten gebruikt kan worden: guiso de pollo, chorizo y patatas (stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen). Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Het wordt weer langzaam tijd voor stoofpotjes met dit sombere weer. Dit keer een recept van een stoofgerecht met kip, chorizo en aardappelen. De ñora die je meestooft geeft de typisch Spaanse smaak aan het gerecht. Maar ook zonder ñora is het erg lekker.

Guiso de pollo con chorizo y patatas (voor 4 personen)

4 kipkarbonades, ontveld en ieder in twee gehakt
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes gesneden
200 gram chorizo, in plakjes gesneden
takje tijm
takje rozemarijn
3 knoflooktenen
1 flinke theelepel gerookte paprikapoeder
1 ñora, opengesneden en ontpit
1 ui, fijngesnipperd
4 stevige aardappelen, geschild en in vier stukken gesneden
1 blik tomaten blokjes op sap
bloem

Wrijf de kip in met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Zet een half uurtje weg in de koelkast zodat de smaken in de kip trekken.
Wentel de kipstukjes door de bloem en bak ze in olijfolie goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie de chorizo plakjes kort aan, voeg ui, paprika, aardappelen en knoflook toe en bak een paar minuten al roerend om. Voeg de tomaten, tijm, rozemarijn, de ñora en de kip toe en schenk er wat water bij tot de aardappelen net onderstaan.
Breng aan de kook en laat op een zacht vuur stoven tot de aardappelen en kip gaar zijn. Verwijder de tijm, rozemarijn en ñora en breng op smaak met peper en zout.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans
Lees ook:Tiras de pollo enrollados de panceta
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: patatas a la riojana
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groene kool met chorizo en aardappeltjes
Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.