Tiras de pollo enrollados de panceta

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag deel 2: Tiras de pollo enrollados de panceta (voor 2 personen). Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

1 dubbele biologische kippenborst filet
100 gram ontbijtspek
blaadjes van 8 takjes tijm
naaldjes van 4 takjes rozemarijn
4 knoflooktenen
100 ml olijfolie extra virgen
peper en zout

Snijd de kippenborst filet in repen. 
Maak de kruidenolie door de gepelde knoflooktenen samen met de tijm, rozemarijn en de olijfolie fijn te malen met een staafmixer tot een mooie homogene emulsie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kwast de kippen repen in met dit kruidenmengsel en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
Wikkel het ontbijtspek om de repen kip en bak in olijfolie 6 minuten aan beide kanten tot ze gaar en krokant zijn.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: geroosterde artisjokken
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven
Lees ook:Het winnende recept: paprika met kappertjes en knoflook
Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno

Eén reactie op “Tiras de pollo enrollados de panceta

  1. Herna

    Wat mij betreft mag didi iedere dag een recept plaatsen! Ziet er smakelijk uit en niet moeilijk om te maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.