Recept van de week: Ajo Blanco

Dat Spanjaarden dol zijn op knoflook wisten we natuurlijk allang. Maar wisten jullie ook dat ze er zelfs soep van maken? Hier het traditionele recept van een heerlijke Spaanse knoflooksoep:

Wil je weten hoe je deze soep eenvoudig zelf maakt?

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gram broodkruimels
- 100 gram amandelen (gepeld)
- 2 knoflookteentjes
- ½ liter koud water
- 1 glas olijfolie
- (wijn)azijn
- zout

Bereidingswijze:
- Hak de amandelen, knoflookteentjes en het zout samen tot een smeuïge pasta.
- Dompel de broodkruimels onder in water en voeg het brood toe aan het mengsel.
- Terwijl je het geheel doorroert, voeg je olijfolie, azijn en water toe.
- Gebruik een pan en vergiet en zeef de soep fijn.
- Laat de soep afkoelen in de koelkast.

Serveertip: goed koud serveren.
Lekker met een glas frisse witte wijn, brood & witte druiven!

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: salmorejo
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Potaje de vigilia
Lees ook:Recept van de week: Maak je eigen ´pèsols negres´
Lees ook:Recept van de week: patatas guisadas con chorizo
Lees ook:Spaanse Spijzen: Salmorejo (Koude Cremesoep)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.