Dat Spanjaarden dol zijn op knoflook wisten we natuurlijk allang. Maar wisten jullie ook dat ze er zelfs soep van maken? Hier het traditionele recept van een heerlijke Spaanse knoflooksoep:
Wil je weten hoe je deze soep eenvoudig zelf maakt?
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gram broodkruimels
- 100 gram amandelen (gepeld)
- 2 knoflookteentjes
- ½ liter koud water
- 1 glas olijfolie
- (wijn)azijn
- zout
Bereidingswijze:
- Hak de amandelen, knoflookteentjes en het zout samen tot een smeuïge pasta.
- Dompel de broodkruimels onder in water en voeg het brood toe aan het mengsel.
- Terwijl je het geheel doorroert, voeg je olijfolie, azijn en water toe.
- Gebruik een pan en vergiet en zeef de soep fijn.
- Laat de soep afkoelen in de koelkast.
Serveertip: goed koud serveren.
Lekker met een glas frisse witte wijn, brood & witte druiven!
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: salmorejo
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Potaje de vigilia
Lees ook:Recept van de week: Maak je eigen ´pèsols negres´
Lees ook:Recept van de week: patatas guisadas con chorizo
Lees ook:Spaanse Spijzen: Salmorejo (Koude Cremesoep)