Hoe bekend is Spanje over de landsgrenzen?

Spaanse vlagHoe bekend is Spanje over de landsgrenzen? Onderzoek van het Spaanse onderzoeksbureau FutureBrand heeft uitgewezen dat Spanje het tiende bekendste land ter wereld is.

Dat betekent dat Spanje op dit moment bekender is dan in 2008, toen het land nog op de twaalfde plaats stond in de lijst met meest bekende landen ter wereld. Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten, volgens de onderzoekers met name vanwege de laatste presidentiële verkiezingen, waarbij president Obama aan de macht kwam. Bij het vorige onderzoek kwam Australië nog als meest bekende land ter wereld uit de bus.

Op de tweede plek staat Canada, gevolgd door Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Italië, Japan, Groot-Brittannië en Duitsland. Spanje heeft zijn tiende positie volgens de onderzoekers te danken aan de bekende sportevenementen America’s Cup, de Grand Prix Motoren en het tennisevenement Tennis Open. Daarnaast draagt de populairiteit van de stad Barcelona ook bij aan de bekendheid van het land.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 3.000 mensen afkomstig uit verschillende landen, die regelmatig naar andere landen reizen.

Lees ook:De Grand Prix van Spanje vlak bij Barcelona
Lees ook:Meeste illegale game-downloads in Spanje en Italië
Lees ook:Dieronvriendelijk Spanje
Lees ook:Gelukkig in Spanje
Lees ook:Mark Webber wint Grote Prijs van Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.