Kerstlekkernij uit Spanje: de Turrón

Honing en amandelen. Dat zijn de hoofdingrediënten van de turrón. Ook dit jaar mag het niet bij het kerstmaal ontbreken. Tenminste als je in Spanje woont. De zoetigheid is een welkom nagerecht bij ieder Spaans kerstdiner.

Hard of zacht, eigentijdse klassiekers als chocolade, slagroom, noten of eigeel. Turróns zijn er in vele smaken. Enige voorwaarde is dat je wel van zoetigheid houdt. Liefhebbers van hartigheid kunnen zich er maar beter niet aan wagen.

Hier het recept om zelf een chocolade turrón te maken.

Lees ook:Spaanse Spijzen: Turrón
Lees ook:Spaanse kerstspijzen: turrón
Lees ook:Spaanse Spijzen: Peus de porc
Lees ook:IJsje eten in…Girona
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: harde turrón

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.