Recept van de week: Panellets de Pinyols

Een feestdag is niets zonder feest en lekkernijen is geen feestdag. Ben je blij dat Allerheiligen weer voorbij is, maar houd je wel van zoet. Speciaal voor jou hier het recept om heuse Catalaanse Panellets te maken.

Ingrediënten:

- 500 gram gepelde amandelen
- 200 gram gekookte aardappelen (geschild)
- 400 gram suiker
- 1 ei (alleen het eiwit)
- citroenschil
- 500 gram pijnboompitten
- 250 gram gepelde amandelen

Bereiding
1) Verwarm de oven voor.
2) Houd het eiwit en een handjevol pijnboompitten ter versiering achter.
2) Meng vervolgens alle overige ingrediënten door elkaar.
3) Laat het mengsel 4 uur in de koelkast staan.
4) Maak balletjes van de massa en haal ze door het eiwit.
5) Bestooi ze met de overige pijnboompitten.
6) Stop de balletjes in de voorverwarmde oven en verwarm ze 8 minuten.

¡Que aproveche! en smakelijk eten!

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: Bollitos de sobrasada
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: harde turrón
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprika op olie met garnalen
Lees ook:Recept van de week: Ajo Blanco

0 reacties op “Recept van de week: Panellets de Pinyols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.