Spaans nazomeren in de buitenlucht

Heb jij ook zin om lekker te gaan nazomeren in Spanje? Ga dan kamperen. Dat klinkt raar, maar in de zomer is het hier te warm voor en nu is de temperatuur precies goed om lekker van de buitenlucht te genieten. Kamperen is weer helemaal in. Maar dan niet het ouderwetse kamperen, met de ondergelopen tentjes en het geklungel met een butagasstelletje. Dat is allang verleden tijd. De laatste jaren zijn er in de Costa Brava veel luxe campings bijgekomen, die de charme van het verblijf in de buitenlucht combineren met het gemak van een hôtel. Zo is er voor iedereen, van alle leeftijden een camping in Spanje te vinden waar je heerlijk buiten verblijft in de schitterende natuur, met zwembaden en allerhande faciliteiten.

Omgeving
Door vanaf je camping de Costa Brava te verkennen zie je eens een keer meer van de omgeving dan als je in een logement in Barcelona verblijft. Als je in de stad zit ga je niet zo snel een uitstapje maken. Nu kan je bijvoorbeeld met een huurauto (of je eigen auto, zo ver rijden is het nu ook al weer niet) Tarragona een keer bezoeken, of de Ruta del Cava rijden, met een bezoek aan de bekende cavahuizen. Ook een tripje naar Sitges, de bij rijke Catalanen zo geliefde badplaats, behoort tot de mogelijkheden. Kijk even hier voor een leuke camping aan de Costa Brava.

Barcelona
Je rijdt snel naar Barcelona en parkeert je auto in de grote parkeergarage onder Passeig de Gràcia. Of, om hoge parkeerkosten te vermijden, je komt met het openbare vervoer, dat in Barcelona en omstreken prima werkt. Omdat je op zo’n camping, hoe luxe deze ook mag zijn, flink wat geld bespaart ten opzichte van een hotelkamer in Barcelona zelf, hou je geld over voor een goed restaurant. Ga naar één van de restaurantes van Grupo Tragaluz, dan zit je altijd goed. Of naar Comerç 24 van Carles Abellán, die het vak nog geleerd heeft als rechterhand van Ferran Adrià van het inmiddels gesloten el Bulli.

Lees ook:Montroig Camping Resort: camping van het jaar 2013
Lees ook:Middeleeuwse themacamping bij Benidorm
Lees ook:Spaanse camping komt met menu voor viervoeters
Lees ook:Spaanse camping van het jaar
Lees ook:Campinghoppen aan de Costa Brava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.