De mooiste plekjes van Ibiza

Dit Spaanse vakantie eiland is geliefd bij veel Nederlanders. Er wordt gezegd dat je op slag verliefd wordt op het eiland. Er zijn zelfs toeristen die er nooit meer weggaan. Wat is er dus zo bijzonder aan Ibiza dat mensen zich er zo snel verbonden mee voelen?

Het eiland van de mogelijkheden
Ibiza is klein vergeleken met het Spaanse moederland. Het eiland is op het eerste gezicht een verzameling van hotels en restaurants. Ook al ben je er nog nooit geweest, toch weet je dat hier de beste feesten worden georganiseerd. Er is natuurlijk veel meer dan alleen horeca. Ibiza straalt mogelijkheden uit. Op Ibiza ben je even helemaal weg uit Nederland en dat geeft veel mensen het gevoel dat zij hun dromen hier waar kunnen maken.

De grotten onder Ibiza
Onder de oppervlakte van Ibiza bevinden zich grotten en oude graftombes. Met een gids kun je deze grotten bezoeken en ontdekken wat hier duizenden jaren geleden heeft afgespeeld. In de Coves Ses Fontanelles zijn muurschilderingen te bezichtigen en de Cova Can Marçà is al meer dan honderdduizend jaar oud. De Nécropolis Puig des Molins is een ondergrondse begraafplaats die de tand des tijds goed heeft doorstaan. Arabische zeevaarders hebben hier rond 1200 voor Christus hun scheepsgezellen begraven. Mummies zul je hier niet vinden, maar een gids kan je wel veel vertellen over de geschiedenis van deze necropolis.

Hippie markt Es Canar
Hier ga je heen voor de gezelligheid en om de sfeer van Ibiza te proeven. Letterlijk, want hier kun je veel lekker eten krijgen. Rond deze plek zijn ook veel hotels te vinden op Ibiza. Hier vind je een mix van toeristen en locals die maar al te graag hun spulletjes aan je willen verkopen.

Kortom, het is een eiland boordevol mogelijkheden. Hierdoor worden veel toeristen verliefd op Ibiza.

Lees ook:Mijn Ibiza van Rutger Castricum
Lees ook:Bijzondere slaapplekken: Ibiza Rocks
Lees ook:Nederlandse radio op Ibiza en Formentera
Lees ook:Loungen en dansen op vliegveld Ibiza
Lees ook:100% Mallorca, Menorca & Ibiza

3 reacties op “De mooiste plekjes van Ibiza

  1. spanjebloggers

    Dankjewel!

      /   Beantwoorden  / 
  2. vakantievilla ibiza

    Ibiza is meer dan hotels en feesten. Huur een auto en een villa in de bergen, dan heb je alle rust , en wanner je dat wil zit je in 10 minuten in het feestgedruis.

    Olivia.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.