Alonso weer in de race voor wereldtitel

Fernando Alonso heeft deze zondag indruk gemaakt met zijn overwinning in de Gran Prix autorace van Singapore. De Spaanse F1 piloot (Ferrari) nam direct de leiding en behield zijn eerste plaats gedurende de twee uur durende race. Hij won van de twee koplopers Vettel en Webber (Red Bull).

De tweevoudig wereldkampioen domineerde van het begin tot het einde de race in Singapore. De Duitser Sebastian Vettel werd tweede, de Australische Mark Webber derde. De Britse F1 piloot Hamilton (McLaren-Mercedes) stopte de wedstrijd vroegtijdig na een aanrijding met Webber.

Alonso maakte in de afgelopen twee races zijn comeback, nadat hij praktisch geen kans meer maakte op de wereldtitel. Dit is zijn tweede overwinning op een rij. Zijn eerste overwinning behaalde hij in Italië. De Austuriaan heeft zich in slechts twee races opgewerkt tot favoriete F1 piloot.

In totaal behaalde Fernando dit jaar vier overwinningen. De Spaanse F1 piloot is met 191 punten slechts 11 punten verwijderd van de koploper Webber (202 punten). Hamilton heeft 9 punten minder dan Alonso en staat op de 3e plaats (182 punten), Vettel staat op nummer vier (181 punten) gevolgd door de Britse Jenson Button (179 punten).

Lees ook:Formule 1 van Japanse Gran Prix 8-10 oktober
Lees ook:Finale Gran Prix Formule1: Vettel wint, Alonso verliest
Lees ook:Het Ferrari moment van Alonso
Lees ook:Dubbele overwinning voor Sunred Spanje op WTCC
Lees ook:Mark Webber wint Grote Prijs van Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.