Overnachten bij Nederlanders: Casa Agradable

Anne-Loes en Hans Schellekens runnen samen de B&B Casa Agradable midden in de Andalusische natuur. Het onderkomen beschikt over 4 en-suite gastenkamers.

Waar? Andalusië, ten oosten van Málaga in het plaatsje Arenas.

Wat? Wat ons betreft is onze B&B door onze locatie en ligging heel bijzonder. Casa Agradable ligt op een ontzettend mooie plek. Bovenop een heuvelrug met 360 graden uitzicht op witte dorpjes, bergen (tot 2000 mtr hoogte) en de zee. Dat alles midden in het authentieke Spanje van de Axarquía in Andalusië, waar de buren nog vaak met hun ezeltjes naar het land gaan om de olijfbomen, amandelbomen en druiven te verzorgen en waar nog vaak de geiten- en/of schapenhoeder passeert. We proberen onze gasten ook te betrekken bij activiteiten in ons dorp of de dorpen daaromheen en dat wordt erg gewaardeerd, zowel door de lokale bevolking als door onze gasten. Als we de diverse reacties en beoordelingen lezen (en dat zijn er na 3 jaar al erg veel) dan zou je het feit dat we erg veel persoonlijke aandacht geven aan onze gasten bijzonder kunnen noemen al vinden wij dat zelf niet meer dan vanzelfsprekend. En wat er verder bijzonder is of mensen zeker moeten weten: dat kunnen ze het beste zelf ter plekke komen onderzoeken!!

Activiteiten? Naast alle activiteiten buitenshuis hebben wij in huis voor onze gasten ook nog een tapas workshop of tapasbuffet, paella-avonden, barbecues, schilderworkshops en sinds kort ook relaxbehandelingen in de aanbieding.

Waarom? Sommigen ontvluchten Nederland omdat ze er schoon genoeg van hebben. Anderen hebben een heleboel andere mooie argumenten om dat kleine landje achter zich te laten. Wij hadden het er eigenlijk al jaren over dat het zo fantastisch zou zijn om eens een avontuur in het buitenland aan te gaan. Uiteindelijk hebben we op een dag de knoop maar eens doorgehakt en zijn we aan ons avontuur begonnen om in Andalusië een eigen onderneming te beginnen.

En? We hebben allebei hele mooie banen in Nederland gehad, maar nog nooit heeft het “werk” ons zoveel voldoening gegeven. Het is telkens weer fantastisch om gasten te zien genieten van onze B&B en onze prachtige, nog zeer authentieke omgeving. Gasten dan ook vaak weer terug te zien komen, dat geeft echt een bijzonder goed gevoel.

Pluspunten van het leven in Spanje? Los van ons werk hier in Spanje, zonder meer de contacten met de lokale bevolking.

Tegenvallers? Nee, we kunnen zo snel niets verzinnen.

Wat mis je uit Nederland? Materieel gezien helemaal niets. We hebben veel contact met Nederlanders en Belgen, zodat we op de hoogte blijven en mochten we iets nodig hebben uit Nederland dan is het er zo. Wat we soms echt missen is onze familie en onze beste vrienden. Met name als er zich iets voordoet of bij speciale gelegenheden waar we dan vanwege onze verplichtingen niet bij kunnen zijn. Op zo’n moment mis je dan wel even het feit dat je niet even snel op en neer kunt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DosCortados.

Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Casa Paco
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Dos Iberos Luxe B&B
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Casa El Naranjo
Lees ook:Overnachten bij Vlamingen: Chambres d’hôtes Lasnavillasmm
Lees ook:Overnachten bij Vlamingen: Casa las Yeseras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.