Beleef flamenco in Madrid in een bar of club

Schermafbeelding 2013-07-03 om 10.27.52Madrid wil je graag de flamenco laten beleven. Deze artistieke dans is vrolijk, gelukzalig, dramatisch, maar vooral gepassioneerd. Flamenco gaat waar jij gaat, je begrijpt de dans of je begrijpt hem niet, er is geen middenweg. Madrid heeft een flamencoroute voor je uitgestippeld die begint in de wijk Salamanca.

De route leidt je naar barretjes waar iedere dag gepassioneerd gedanst en gezongen wordt op deze muziek. Je maakt kennis met de oudste flamencoclubs en bars, te beginnen bij tapasbar El Rincón de Jerez. Elke nacht zingen het publiek en de bediening El Salve, een van de bekendste katholieke liederen. Het gaat over María en is in het origineel geschreven in het Latijn. Deze traditie komt regelrecht uit de plaats Jerez. Iedereen is lekker aan de tapas en uit het niets gaat het licht uit, de kaarsjes aan en de begint de muziek. Om een beeld te krijgen van hoe een avond er uitziet in deze bar, kun je naar dit filmpje kijken dat door een stel is gemaakt dat er een avondje bij was.

Vervolg je tocht en kom langs vele flamencobars en -clubs zoals een van de bekendste ter wereld, Corral de la Morería, waar bekende mensen zoals Richard Nixon, John F. Kennedy, Natalie Portman, Pablo Picasso, Salvador Dalí en nog vele anderen een bezoek brachten. Om een beeld te krijgen van een flamencoavond bij deze bekende club, bekijk je dit filmpje.

Voor alle flamencoadresjes ga je naar deze website.

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:In première: Flamenco Flamenco
Lees ook:Flamencoles
Lees ook:Flamenco in de straten van Madrid
Lees ook:Flamencofestival in Jerez de la Frontera
Lees ook:Feest in Jerez de la Frontera

2 reacties op “Beleef flamenco in Madrid in een bar of club

  1. Bart Hubert

    De filmpjes! Puur en ontroerend, het (mee)zingen van El Salve, de flamenco. In Nederland trekt de flamenco volle concert- en schouwburgzalen. Mooi! Maar er onderdeel van zijn in een Spaanse bar … dat is het helemaal. De flamencoroute Madrid, bravo!

      /   Beantwoorden  / 
    1. spanjebloggers

      Ja, leuk om te zien! Een geweldige ervaring om mee te maken!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.