Minder cocaïne, meer alcohol

De consumptie van cocaïne onder volwassenen is afgenomen, maar het alcoholgebruik onder Spanjaarden blijkt gestegen gedurende de afgelopen twee jaar.

Dat heeft minister van Volksgezondheid Leire Pajín bekend gemaakt tijdens een persconferentie, waarbij de bevindingen van de Enquête over Alcohol en Drugs 2009-2010 werd gepresenteerd.

Het cocaïnegebruik in de samenleving blijkt op dit moment ongeveer gelijk aan de cijfers van tien jaar geleden. Van de Spaanse bevolking tussen de 15 en 64 jaar oud, heeft 1,2 procent in de afgelopen maand cocaïne gebruikt. In 2007 bedroeg dat percentage 1,6 procent en in 2001 1,3 procent.

Ook blijkt uit de enquête dat 14,9 procent van de Spanjaarden in de afgelopen maand bij één gelegenheid meer dan vijf glazen alcohol consumeerde, meestal gedurende het weekend.

Twee op de tien Spanjaarden blijken het afgelopen jaar zeker tien keer dronken te zijn geweest. In Spanje zijn er in totaal twee miljoen mensen die risico’s lopen vanwege hun overmatige alcoholgebruik. Ongeveer 90.000 personen zijn afhankelijk van alcohol. Het alcoholgebruik is onder mannen ongeveer twee keer zo groot als onder vrouwen.

Lees ook:Spanje blijft land met hoogste cocaïneverbruik
Lees ook:Spanjaarden gelukkiger dan andere Europeanen
Lees ook:Minder toeristen in Spanje
Lees ook:Michelle Obama minder populair na vakantie in Spanje
Lees ook:Vertrouwen in Spaanse regering neemt af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.