Negen verwaarloosde apen emigreren naar Spanje

Gebruikt als proefdier in laboratoria, mishandelt in louche dierentuinen en circussen of verwaarloosd door particulieren. De apen die bij Stichting Aap Almere –een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren- ondergebracht worden, hebben vaak al een zware geschiedenis achter de rug.

In 2009 bouwde stichting Aap een nieuw opvangcentrum van 180 hectare voor hulpbehoevende apen in Zuid-Spanje. Een groot gedeelte van de oppervlakte wordt reeds gebruikt als natuurreservaat. Op 7,5 kilometer van Villena, aan de rand van de berg Sierra de Salinas, in de regio Alicante worden met name apen geplaatst die levenslange hulp nodig hebben of om andere redenen niet elders teruggeplaatst kunnen worden.

Vorig jaar gingen reeds tien chimpansees naar het opvangcentrum. Na het succes van vorig jaar en de voltooiing van de tweede apenafdeling, werden gisterochtend in alle vroegte negen apen overgebracht van de apenopvangplaats in Almere naar Primadomus in Zuid-Spanje. De emigratie van de apen verliep voorspoedig. De apen kwamen vandaag aan en genieten sindsdien van een temperatuur van tussen de 18 en 20 graden.

Bij AAP krijgen de dieren de professionele verzorging die ze nodig hebben door hen tijdelijke opvang te bieden, om zo hun lichamelijke en geestelijke gezondheid te versterken. Zodra de dieren weer op kracht zijn gekomen, worden ze teruggeplaatst in een meer natuurlijke omgeving, zoals een betrouwbare dierentuin of een natuurreservaat. De apen in Primadomus kunnen er onbeperkt blijven wonen.

Lees ook:Stichting AAP opent opvang in Spanje
Lees ook:Dieronvriendelijk Spanje
Lees ook:Nieuwsflits: criminelenlijst aan de Costa heeft effect
Lees ook:Spaanse camping biedt arme kinderen kans op betere toekomst
Lees ook:Kwalgevaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.