Tunnel tussen Spanje en Marokko klaar in 2025

Tarifa Wanneer je langs het Zuidelijkste puntje van Spanje rijdt zie je de kust van Marokko liggen. Met de boot is het net als van Den Helder naar Texel en als je zo aan het water staat, vraag je je af of je het zou redden, zwemmend. En gelijk denk je aan die vele vluchtelingen die de gok hebben genomen en met Spanje in het vizier op zoek gingen naar een betere toekomst. De straat van Gibraltar, het water dat de twee landen scheidt, is zo’n 15 kilometer breed.

Een perfecte plek voor een tunnel dus. En die komt er, in 2025 moet hij afgebouwd zijn. De tunnel moet zo’n 28 kilometer overbruggen en zal op 300 meter diepte liggen. De tunnel tussen Europa en Afrika moet toegang geven aan zo’n 50 miljoen passagiers en 6 miljoen voertuigen. Het project zal worden gefinancierd door Spanje, Marokko, de Europese Unie en instellingen voor privéfinancieringen.

Lees ook:Barcelona laat tanks met water komen
Lees ook:Werkloosheid van bijna 19 procent
Lees ook:Vijf keer zoveel buitenlanders
Lees ook:Grootste zonnepaneel ooit in Zaragoza
Lees ook:Spanje wil Europees noodnummer voor huiselijk geweld

2 reacties op “Tunnel tussen Spanje en Marokko klaar in 2025

  1. Nouaman Machtan

    klaar in 2025 dat kan wel dat is mogelijk want de brug gaat wel lang worden 15 of 17 kilometer dat is echt lang of je kan met de boot gaan of vliegtuig dat is veel makkelijker maar wel duur :) doei!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.