Stier raakt Nederlander tijdens stierenfeest

Tijdens de traditionele stierenfeesten in de Valenciaanse plaats Calp is afgelopen vrijdag een Nederlander gewond geraakt. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis nadat een stier met zijn hoorns 30 centimeter in zijn linkerlies had gestoken. Volgens de organisatoren van het feest is het ongeluk gebeurd doordat de 29-jarige man niet geheel achter de dranghekken stond. De man verkeerde in kritieke staat vanwege het vele bloedverlies en wordt nu verzorgd in het ziekenhuis van Dénia.

Lees ook:Nederlander overlijdt tijdens studiereis naar Barcelona
Lees ook:Foto´s onthuld van 10 jarige moeder en ex-vriend
Lees ook:Stierenrennen in Pamplona op het San Fermínfeest
Lees ook:Achttien leerlingen gewond in ziekenhuis door busongeluk
Lees ook:Spaanse koning ondergaat longoperatie

Eén reactie op “Stier raakt Nederlander tijdens stierenfeest

  1. Marco Queso

    Spaanse stieren blij met economische crisis

    Uit cijfers van de regio Madrid blijkt dat er begin augustus vergunningen werden uitgeschreven voor 401 stierengevechten in 57 dorpen in de regio. Dat zijn er 20 pct minder dan in de zomer van 2008. Augustus en september is het seizoen bij uitstek voor stierengevechten. Dorpen en gemeenten vieren er dan hun patroonheilige, wat traditioneel met corrida’s gepaard gaat.

    De belangrijkste reden voor de daling van het aantal aanvragen is de economische crisis. Verscheidene gemeenten in Spanje hebben hun stierengevechten gewoon afgeschaft, of fel ingekrompen.

    Dat is onder meer het geval in het kleine dorpje Pinto. De stierengevechten werden er dit jaar uit het feestprogramma geschrapt, om de gemeentelijke begroting in evenwicht te houden. Dat was niet naar de zin van de liefhebbers van het spektakel, zo meldt de krant El Pais. Het gemeentehuis werd er na de aankondiging bekogeld met eieren, tomaten en bier.

    De kosten van stierengevechten kunnen erg verschillen. Volgens de voorzitter van de Spaanse vereniging van kwekers van vechtstieren kan dit gaan van 12.000 euro voor een bescheiden evenement tot 180.000 euro voor de duurste.
    Bron: AFP/BELGA

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.