Hoe gaat het met het toerisme in Spanje?

strandHet zal ongetwijfeld wel weer door de crisis komen: Spanje behoort niet langer tot de vijf meest winstgevende toeristische bestemmingen wereldwijd. Frankrijk nam het stokje over. Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Canada doen het nóg beter. Spanje staat nu op plek zes. Toerisme is de tweede sterkste sector in het land met bijna elf procent van het BNP. Voor wat betreft culturele aspecten en toeristische infrastructuur staat Spanje op de eerste plek. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding in Spanje er goed. Momenteel neemt het aantal toeristen dat het land bezoekt, steeds verder af. Met name Britse toeristen blijven als gevolg van de crisis weg.

Lees ook:Minder toeristen in Spanje
Lees ook:Nieuwsflits: twee auto’s halen, één betalen
Lees ook:Verkoop nieuwe woningen daalt tot 80 procent
Lees ook:Uitgaven buitenlandse toeristen in Spanje flink gestegen in 2013
Lees ook:Buitenlands toerisme neemt toe in Spanje

2 reacties op “Hoe gaat het met het toerisme in Spanje?

  1. marcel palm

    Toerisme nu ook al minder, nu je eindelijk eens een beetje service kan krijgen in Spanje? Ik heb gemerkt dat, onder invloed van de crisis, de spanjaarden nu ook begrijpen dat klantvriendelijkheid ze geld kan opleveren. Voorheen mocht je blij zijn dat je zaken mocht doen met Spanjaarden en moest je zelf overal achteraan. Nu wordt ik dagelijks gebeld of ik nog koffie nodig heb, mijn gas moet bijvullen, een spaarrekening wil openen, een nieuw abonnement wil afsluite etc.

      /   Beantwoorden  / 
  2. narda

    wij zijn voor de eerste keer echt 4 maanden in spanje geweest,en het is goed bevallen,maar ik vind de campings wel erg duur.
    nu vooral dat het slechter gaat vooral de oudere zijn er de dupe van,dus komen er minder oudere overwinteren in spanje,gewoon omdat de prijs van een camping ook voor langere tijd veelste duur is nu.
    DUS WIL IK DE SPAANSE CAMPING EEN RAAD GEVEN,PAS DE CAMPING’S PRIJZEN AAN,DAN KOMEN DE OVERWINTERAARS BESLIST MET VELE WEER TERUG

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.