Olifant komt door liefdesgeluk 400 kilo aan

petitaPetita, de vrouwelijke olifant uit het dierenpark Terra Natura in Benidorm, die een jaar geleden nog het buitenbeentje van de groep was vanwege haar slanke postuur, is sinds zij haar grote liefde Luka ontmoette maar liefst vierhonderd kilo aangekomen.
Vroeger was olifant Petita een echte zonderling. Door de olifanten in haar groep werd ze nooit volledig geaccepteerd, omdat ze lange slanke benen had en geen goedgevuld postuur. Soms leidde dat zelfs tot pesterijen, waarbij Petita meestal hard wegholde. Het vinden van een partner bleek dan ook geen gemakkelijke opgave, tot de mannetjesolifant Luka ineens oog voor haar kreeg. De vijfduizend kilo zware Luka keek door haar gebrek aan volupteuze rondingen heen en de twee vormen al ongeveer een jaar een stel.
Van gelukkig zijn, word je dik, wordt weleens gezegd. Voor Petita lijkt dat zeker op te gaan, want sinds zij met haar Luka is, kwam zij vierhonderd kilo aan. De 35-jarige Petita woog voorheen nog geen 2.900 kilo, maar haalt nu ruim de drieduizend. Vrouwtjesolifanten van het Aziatische soort wegen gemiddeld vierduizend kilo. Volgens medewerkers van het dierenpark is Petita met haar extra kilo´s zichtbaar gelukkiger. Zij heeft de ommezwaai in haar leven mede te danken aan vriendin Kaisa, een Birmaanse olifant, die ervoor zorgde dat de groep Petita steeds meer accepteerde en Luka zelfs interesse begon te tonen, nadat haar eerste vriendje Baba haar de laan uit stuurde. Nog altijd zijn Petita en Kaisa onafscheidelijke vriendinnen.
Medewerkers van Terra Natura sluiten niet uit dat Petita nog zwanger kan worden. Lange tijd lang haar hormoonproduktie te laag, waardoor mannetjes geen interesse toonden, maar ook dat lijkt aan het veranderen. Wie weet dus dat Petita en Luka binnen korte tijd een gezin zullen stichten. De periode van zwangerschap duurt 22 maanden. Olifantenparen krijgen slechts een olifant met een gewicht van tachtig tot negentig kilo. Hun slurf leren ze pas na een paar weken gebruiken. Ze beginnen met een consumptie van tien liter moedermelk per dag en gedurende twee jaar drinken ze elke dag een beetje meer.

Lees ook:Lelijke Pepita treedt in olifantenhuwelijk
Lees ook:Lelijkste olifant vindt eindelijk liefde
Lees ook:Zangeres en actrice Julliete Lewis treedt op in Madrid
Lees ook:Prinses Letizia en haar lange lokken
Lees ook:Niet langer naakt lopen in Barcelona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.