Valenciaanse Cava goes gold

Een kerstfeest met een gouden randje? Dit jaar kan het met de speciale cava-editie van de Valenciaanse bodega Artesanos del Vino. De Cava 24K bevat niet alleen de traditionele bubbels, maar tevens een gram bladgoud. Wees gerust: het goud, 24-karaats, bevat geen lood en is dus niet schadelijk. De flessen kosten tussen de 120 en 150 euro. Wacht niet te lang met bestellen want het decadente glaasje cava blijkt erg populair. Exemplaren van de drieduizend eerste flessen werden reeds in de hele wereld besteld.

Lees ook:Catalaanse cava populairder dan ooit!
Lees ook:Bubbels uit Spanje
Lees ook:Duizenden kaartjes AVE Madrid-Barcelona verkocht
Lees ook:Corrupte wethouder laat gemeente 850.000 euro wijn betalen
Lees ook:Met trendy cava het nieuwe jaar in

Eén reactie op “Valenciaanse Cava goes gold

  1. Marco Queso

    Spaanse witte wijn Libalis verkozen tot Kreeftenwijn 2008

    Op de laatste donderdag van maart wordt traditiegetrouw het Oosterscheldekreeft seizoen geopend. Onderdeel van het programma is het bekendmaken van de Kreeftenwijn van het jaar. Dit jaar is het een bijzondere witte wijn uit Spanje, Libalis, van Castillo de Maetierra, uit het wijngebied Vino de la Tierra Valles de Sadacia”, gelegen in de Rioja streek.

    Spanje: niet alleen rode wijn:
    Spanje is natuurlijk vooral bekend om zijn rode wijnen, en zijn heerlijke sappige rosados. Maar vandaag de dag komen er ook veel frisse en fruitige witte wijnen uit Spanje naar Nederland. Denk maar eens aan de aromatische Albariño’s uit Galicië en de knisperende Verdejo’s uit Rueda. Albariño en verdejo zijn Spaanse witte druiven, waarvan wijnen worden gemaakt die lekker “anders” smaken. De wijn Libalis van Castillo de Maetierra is gemaakt van de Moscatel de Grano Menudo (Apianae). Een druif die door de phylloxera plaag verdwenen was, maar die aan het einde van de vorige eeuw weer aangeplant is. Er zit ook nog een beetje viura en malvasía bij. Deze druivencompositie zorgt voor een moderne, complexe wijn, met een elegant aroma. De druiven worden half september, ´s nachts geplukt.

    Kreeftenwijn 2008
    Castillo de Maetierra is een relatief nieuw project, in 2000 gestart door verschillende Spaanse top wijnmakers en wijnprofessionals onder leiding van Raúl Acha. Het is de enige bodega in La Rioja die gespecialiseerd is in witte wijnen en die zich sterk heeft gemaakt voor de officiële erkenning van de aanduiding “Vino de la Tierra de Valles de Sadacia”. Vino de la Tierra is de Spaanse naam voor “Landwijn”. De Kreeftenwijn 2008, Libalis, is een heerlijke wijn met in de mond een explosie van smaken en aroma’s, zoals perzik, passievrucht, ananas en muskaat. Hij is zijdezacht en fruitig, evenwichtig en met een aangename en lange afdronk van tropisch fruit. Libalis is een prima aperitief en een ideale begeleider van kreeft, en andere vissoorten en schaal- en schelpdieren. De ideale serveertemperatuur is tussen de 9 en 12ºC. Zie ook: http://www.castillodemaetierra.com.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.