Flamenco-held Paco de Lucía overleden

De Spaanse artiest Paco de Lucía, door velen beschouwd als de grootste flamenco-gitarist ooit, is op 66-jarige leeftijd overleden in Mexico. De Lucia is een van de meest gelauwerde gitaristen van zijn generatie en begon zijn carrière op jonge leeftijd. Midden de jaren 70 brak hij definitief door met “Entre dos aguas”, de eerste rumba die door een flamencogitarist werd opgenomen. Tijdens zijn carrière werd hij bekroond met verschillende prijzen, onder meer de Latin Grammy Award voor beste flamenco-album. In 2004 ontving de gitarist en componist de prestigieuze Prins van Asturië-prijs.

Lees ook:Gente: Antonio Banderas
Lees ook:Schrijver Francisco Alaya overleden
Lees ook:Uitreiking Prins van Asturië-prijzen
Lees ook:Gerardo Nuñez speelt flamenco in Eindhoven
Lees ook:Prins van Asturië Prijs voor Spaans elftal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.