Fietsen door rivier Turia in Valencia

Turia-ValenciaValencia is na Madrid en Barcelona de derde grootste stad van Spanje. Ook qua geschiedenis doet zij niet voor deze steden onder. Valencia werd gesticht in het jaar 138 v. Chr en in de Spaanse Burgeroorlog in 1936 was het de hoofdstad van het Republikeins Spaanse Rijk.
Drie jaar lang werd er gevochten in de stad tussen het leger van het oude Spanje en het leger van Franco. Aansluitend mocht de Valenciaanse taal niet meer worden gesproken. In 1957 overstroomde de grote rivier de Turia die in Valencia uitmondt. De overstroming heeft veel schade aangericht in de stad en vele mensen het leven gekost. Na jarenlange ellende was Valencia er klaar mee en wilde de stad het risico niet lopen dat de Turia nog een keer zou overstromen. De rivier is omgelegd naar de rand van de stad. Dit is een zeer goede beslissing geweest, want het opgedroogde deel van de Turia, tegenwoordig het Turia Park, trekt jaarlijks vele bezoekers.
De rivierbeddingen die droog zijn komen te staan, zouden eerst gebruikt worden voor een snelweg, maar zijn gelukkig omgetoverd tot een 9 kilometer lang park! Het is een superplek om even de drukte van Valencia te ontwijken en lekker te gaan fietsen. Wie helemaal naar het einde fietst, ziet direct de indrukwekkende gebouwen van de Valenciaanse Wetenschapsstad. Fietsen zijn erg makkelijk te huren en fietsroutes genoeg!

 

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:Valencia viert poetisch jubileum
Lees ook:De lente is begonnen in Valencia met Las Fallas
Lees ook:Met een local naar de Valenciaanse Fallas
Lees ook:L’Hemisfèric in Valencia bestaat 15 jaar
Lees ook:Valencia wil Ferrari Pretpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.