Eugène Delacroix in Madrid

In het CaixaForum in Madrid is momenteel de grootste expositie ooit van de beroemde Franse, romatische schilder Eugène Delacroix te bezichtigen. De expo is het resultaat van een samenwerking met het Louvre in Parijs. Delacroix is met name beroemd vanwege zijn schilderij Liberté ter nagedachtenis van de revolutie van 1830, waarmee de constitutionele monarchie in Frankrijk een feit was. De expo bestaat uit meer dan 130 werken uit zijn hele carrière. Ook wordt een link gelegd met de invloed die hij heeft gehad op Spaanse schilders als Goya en Picasso. De expo is nog tot januari 2012 te bezichtigen en daarna zal deze in Barcelona te bezoeken zijn.

Lees ook:Rubens in het Pradomuseum
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Expositie van het jaar
Lees ook:Expo: Prince/Picasso in Málaga
Lees ook:Werken van Dalí in Centre Pompidou Parijs
Lees ook:Picassomuseum Malaga breidt collectie flink uit

Eén reactie op “Eugène Delacroix in Madrid

  1. Bart Hubert

    Wat een sensatie! ‘La liberté guidant le peuple’, zoals dit beroemde schilderij (met Marianne) van Delacroix (1798-1863) officieel heet, was na de Mona Lisa het eerste schilderij wat ik persé wilde zien toen ik veertig jaren geleden voor het eerst het Louvre bezocht. Behoort tot mijn favoriete schilderijen, ook een beetje pure nostalgie. Dus ik wil de expo in februari zeker zien in Barcelona. Geweldig!

    Overigens: zie ook mijn colage met favoriete paintings onderaan de pagina ‘Gedichten’ op onze website http://www.ecahubert.eu onder History-Columns homepage. Op mijn nog te maken site met mijn 40 favoriete schilderijen zal Delacroix zéker voorkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.