Wonen op kunstmatig eiland voor Middellandse Zeekust?

Isla LunaWie zegt dat alleen Nederlanders goed zijn in het creëren van woongebied in het water? De Spaanse projectontwikkelaar Redis 6 heeft een kunstmatig eiland voor de kust van Valencia voorgesteld. Het eiland moet idealiter gesitueerd zijn tegenover het strand La Malvarossa en zou Isla Luna (Maaneiland) heten. En denk nou niet dat het zou gaan om een luxueus vakantie-oord, want Isla Luna zou gewoon een nieuwe wijk van de stad worden en een huis bieden aan ongeveer duizend inwoners. Het project, nog niet eens goedgekeurd door de lokale overheid, heeft nu al voldoende investeerders om de begrote 5.000 miljoen euro rond te krijgen. Isla Luna zal 1,6 miljoen vierkante meter groot zijn, bestaande uit grond en kanalen. Tevens is gelet op het ecologische aspect van de bouw. Zo bevat het eiland onder meer een ecologisch park. Het kleinste appartement zal op de vrije markt zo ongeveer 300.000 euro kosten, maar, zo wordt beloofd, tussen de 25% en 30% van de woningen is bedoeld voor de sociale sector. Als nu met de bouw begonnen zou worden zou het wooneiland in 2020 klaar zijn.

Lees ook:Te huur: Privé-eiland Middellandse Zee (superdeluxe)
Lees ook:Legalisering woningen Marbella kost 360 miljoen
Lees ook:Illegaal hotel strand Estepona afgebroken
Lees ook:Duurste optrekje Spanje: 90 miljoen
Lees ook:Canarisch eilandje te koop

Eén reactie op “Wonen op kunstmatig eiland voor Middellandse Zeekust?

  1. Marco Queso

    Spaanse miljoenenstrop SNS Reaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)–Bankverzekeraar SNS Reaal nv dreigt voor ruim EUR20 miljoen het schip in te gaan bij de financiering van een Nederlands verzorgingshuis aan de Spaanse kust. De Nederlandse projectontwikkelaar van het complex is onlangs failliet gegaan. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.
    SNS Property Finance, dat in 2006 door SNS Reaal werd overgenomen van Bouwfonds, financierde ‘Andalucia Projects’ uit Zoetermeer voor ruim EUR83 miljoen in verband met het Spaanse bouwproject. Daartegenover staan nu, na het faillissement, nog maar zo’n EUR62 miljoen aan zekerheden.

    De betrokken projectontwikkelaar zou afgelopen jaren ruim EUR6 miljoen aan inkomsten hebben verduisterd. De verdwenen miljoenen zijn volgens de curator gebruikt voor het ontwikkelen van andere bouwplannen. Bovendien slaagde Andalucia Projects er nauwelijks in senioren te vinden die bereid waren om naar het complex aan de Zuid-Spaanse Costa de la Luz te verhuizen. Voor de 250 luxe appartementen werden er afgelopen vier jaar slechts zeventig ‘lidmaatschappen’ (a EUR45.000) verkocht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.