Spaanse feria in Bolnes

Spaanse vlagDe Spaanse vereniging viert komend weekend het eerste lustrum van haar jaarlijkse feria. Dit Spaanse festijn brengt op 13 en 14 juni verschillende dansgroepen naar Bolnes. Ten opzichte van vorig jaar (toen ook op twee dagen) is het aantal uitvoeringen verdubbeld. Verschillende flamencogroepen zullen de Spaanse dansen op het podium brengen. Daarbij zijn ook groepen van de Stichting Flamenco Rotterdam, die sinds een tweetal jaren onderdak heeft bij de Hogar Recreativo Cultural Andalucia de Ridderkerk. Ook de eigen dansgroepen van de Spaanse vereniging, “Duende Andaluz en To Pa Ti” (bekend van het Koningspleinfestijn) zullen voor het voetlicht treden. Gewoonlijk komen de Spaanse dansers op de feria uit Nederland en België, maar dit keer komt er ook een gezelschap over uit Spanje. Het flamencogezelschap Las 24 uit Sevilla zal optreden met traditionele flamenco en Spaanse dansen met invloeden van verschillende continenten.
Naast de dans kan er beide dagen genoten worden van gitaarspel en veel Spaanse lekkernijen. De liefhebbers kunnen uitkijken naar een bordje met Serrano ham, tortilla, paella of chorizo. Ook Spaanse wijnen en sangria zullen niet ontbreken. Op het terrein zijn ook informatiekramen met folders, posters en landkaarten en standjes voor de verkoop van artikelen uit Andalusië en flamenco-accessoires. Het kersverse bestuur zal zich graag aan belangstellenden voorstellen en rondleidingen in het centrum verzorgen. Zowel zaterdag als zondag zijn de activiteiten vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Het Spaans centrum is te vinden aan de Noordstraat 56. Alle informatie over de vereniging en haar activiteiten is te vinden op de website: www.hogarandalucia.nl

Lees ook:Gratis naar het Flamenco festival in Rotterdam!
Lees ook:De feesten van Córdoba
Lees ook:Een week lang feest in Málaga
Lees ook:Paardenbeurs in Jerez de la Frontera
Lees ook:Spaanse Spijzen: tortilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.