Nederland & Spanje: samen op de fiets

Op 16 juni 2009 organiseren de Nederlandse ambassade in Madrid en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen een reeks activiteiten met als hoofdthema: de fiets. Aanleiding is de start van de Spaanse wielerronde la Vuelta op 29 augustus op het TT-circuit van Assen.

Op 16 juni om 10.00 uur start een fietstocht vanaf de Nederlandse ambassade aan de Paseo de la Castellana 259 D in Madrid. De tocht eindigt in het Parque del Retiro, in het centrum van de stad. Aan de tocht doen verschillende (ex)wielrenners mee, waaronder Joop Zoetemelk, winnaar van la Vuelta in 1979, en oudwereldkampioen Abraham Olano. Ook de burgemeester van Assen, de wethouder voor Veiligheid en Mobiliteit van de gemeente Madrid en Nederlandse diplomaten fietsen mee.

Met deze tocht vestigen we de aandacht op het belang van de fiets als vervoersmiddel in een milieubewuste en moderne stad. Nederland heeft op dit punt een voortrekkersrol. Daarnaast hopen we zo bekendheid te geven aan de start van la Vuelta, later deze zomer in Nederland.

Om 11.30 uur presenteren we het eerste exemplaar van het boek: Mi querida bicicleta – relatos de ciclismo de Holanda y España (Mijn geliefde fiets – wielerverhalen uit Nederland en Spanje). Deze uitgave, een initiatief van de Nederlandse ambassade in Madrid, bestaat uit vijf Spaanse en vijf Nederlandse wielerverhalen, geselecteerd door de sportjournalisten Carlos Arribas (El País) en Bert Wagendorp (de Volkskrant). Uitgeverij Amstel Sport zal het boek in augustus in een Nederlandse editie op de markt zal brengen.

Om 13.00 uur start een middagdurend seminar onder de titel: ‘Nederland en Spanje – samen op de fiets: leren van de Nederlandse ervaring’. Tijdens dit seminar zullen sprekers vanuit de overheid, fietsorganisaties en het bedrijfsleven hun ervaringen over de fiets in stad met de deelnemers delen. Uitgangspunt is Nederland, met z’n 16 miljoen inwoners, 18 miljoen fietsen en 15.000 kilometer fietspaden.

Lees ook:Ronde van Spanje komt naar Nederland
Lees ook:Nederlands koninginnedag in Madrid
Lees ook:Vuelta 2011 vertrekt vanuit Benidorm
Lees ook:Leenfiets bereikt Benidorm
Lees ook:Op z’n Nederlands fietsen in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.