Recordaantal toeristen in hotels in Barcelona

Het toerisme in Barcelona vestigde in 2013 een nieuw record: de stad registreerde in totaal 7,5 miljoen bezoekers die in hotels verbleven, om precies te zijn 7.571.766, 1,77 procent meer dan in 2012, een toename van 11.000 toeristen per maand. Het aantal hotelovernachtingen nam toe met 3,4 procent tot bijna 16,5 miljoen, eveneens een record. De meeste toeristen waren afkomstig uit Frankrijk, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarna komen de Duitsers en de Italianen in de verte gevolgd door de Russen, wat overigens wel de snelst groeiende groep toeristen is.

Lees ook:Alhambra opnieuw populairste highlight in Spanje
Lees ook:Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje
Lees ook:Spanje koploper digitale televisie
Lees ook:Tien procent Spaanse bevolking is buitenlander
Lees ook:HEMA komt naar Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.