Archeologisch Museum in Madrid heropend

Het Nationale Archeologisch Museum in Madrid is deze week na een zes jaar durende verbouwing opnieuw voor het publiek geopend. Het museum is flink uitgebreid en er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan de vloeren. In het museum hangen meer dan 13.000 werken, waaronder de beroemde Dame van Elche en talloze werken uit de eeuwenlange geschiedenis van de mensheid, vanaf de prehistorische periode tot aan de negentiende eeuw. Tot en met 20 april 2014 is het museum gratis te bezoeken. Het Museo Arqueológico Nacional is opgericht in 1867 met het doel om het archeologische erfgoed in het land te bewaren.

Lees ook:Expo: Van Brueghel tot Gauguin
Lees ook:Pradomuseum opent nu ook op maandag
Lees ook:De Hermitage komt naar Madrid
Lees ook:Thyssenmuseum in Málaga voorjaar 2011 geopend
Lees ook:Het museum van Muis Pérez in Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.