Nieuw recordaantal buitenlandse toeristen naar Spanje

Het aantal buitenlandse toeristen dat het afgelopen jaar vakantie vierde in Spanje is gestegen tot 60 miljoen, een nieuw record. Catalonië is nog altijd koploper als het gaat om het buitenlands toerisme. In 2013 was de regio goed voor 15,5 miljoen toeristen, meer dan een kwart, 25,8 procent, van het totaal. Daarna volgen de Balearen met een aantal van 11,1 miljoen, 7,2 procent van het buitenlands toerisme in heel Spanje. De groei wordt deels geweten aan de onrust in Egypte. Spanje heeft zo’n drie miljoen toeristen meer mogen verwelkomen, terwijl Egypte ongeveer 2,5 miljoen toeristen minder ontving

Lees ook:Minder toeristen in Spanje
Lees ook:Zestig miljoen toeristen bezochten Spanje in 2007
Lees ook:Buitenlands toerisme neemt toe in Spanje
Lees ook:Toerisme in Spanje groeit een beetje
Lees ook:Nederlanders (en Italianen) ‘redden’ Costa Blanca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.