Volledig herzien: 100% Catalonië & Barcelona

De onlangs compleet vernieuwde regiogids 100% Catalonië & Barcelona van uitgeverij MoMedia, biedt voor elk wat wils: sportieve activiteiten, culinaire hotspots, een bruisend uitgaansleven en leuke shopadressen. De Nederlandse reisbijbel onder de regiogidsen geeft een compleet en up to date aanbod van de Catalaanse streek. Enig minpuntje: het boek is nét te groot voor je broekzak.

Vertrouwd concept
De 100% reisgidsen werken volgens een vaststaand concept: highlight-bestemmingen aangevuld met unieke adressen. Ook de 100% Catalonië & Barcelona gids werkt volgens dit principe. De reisgids in A3-formaat telt 320 pagina´s en is rijkelijk geïllustreerd met mooie foto´s en aanvullend informatiemateriaal. Aan alles is gedacht: een uitneembare wegenkaart, diverse stads- en natuurroute´s, maar ook een gratis CD-rom met alle adressen voor je TomTom of Garmin.

Reisbijbel vol onbekende plekken
De Nederlandse auteurs van het boek- Annebeth Vis en Ferenz Jacobs- zijn goed op de hoogte. Ze wonen en werken zelf al jaren in de regio, waar ze sinds 2010 een communicatiebureau runnen dat toeristische bedrijven helpt met hun promotie. Voor het boek doorkruisde Annebeth het Noordoostelijke deel van Catalonië. Ferenz nam het Zuidwestelijke deel voor zijn rekening. Het resultaat mag er zijn: geen plekje in de provincie blijft ongespot.

Wie dacht dat in Catalonië niet meer te zien valt dan Barcelona, Lloret de Mar of het Dalí museum, doet er verstandig aan dit boek tot zich te nemen. Het boek beperkt zich niet tot de platgelopen highlights, maar gaat verder waar andere reisgidsen ophouden. Ook de onbekende plekken- waar echte pareltjes tussenzitten- krijgen in deze reisbijbel volop aandacht.

Compleet & up to date
Voor wie verder wil kijken dan de stad Barcelona groot is, is dit boek een geschikt naslagwerk. Het boek is vlot geschreven en daarmee toegankelijk voor een groot publiek. Of je nu een fly& drive boekt en een 5-daagse autotour maakt door de regio, een paar stadswandelingen maakt door de verschillende Catalaanse steden, een strandvakantie met wat culturele hoogtepunten, een sportieve wandel of fietsvakantie in je hoofd hebt, de frisse berglucht wilt inademen of liever op wijntocht gaat.

Met dit boek vol tips van locals kun je het hele jaar door genieten van een van de mooiste en afwisselendste delen van het Iberische Schiereiland. Ook backpackers zullen met dit boek niets te kort komen. Het boek is echter zo compleet en up to date dat het niet in je broekzak past. Maar als dat alles is? Voor hen is de bijbehorende website wellicht de beste oplossing.

Lees ook:Zou Catalonië stierenvechten gaan verbieden?
Lees ook:Catalonië wil toeristentoeslag invoeren
Lees ook:Catalonië verbiedt stierenvechten
Lees ook:Gratis reisgids Lanzarote
Lees ook:Barcelona pakt uit met rozen en boeken

3 reacties op “Volledig herzien: 100% Catalonië & Barcelona

 1. Bart Hubert

  Alhoewel ook wij gewend zijn op plekken te komen waar anderen niet komen in Catalonië, is dit boek een schitterende aanvulling. Echter bij bol.com wel de uitgave 2009 te verkrijgen, maar nog niet de nieuwe, al lijken ze ogenschijnlijk het zelfde (dus herziene heruitgave). Voorlopig alleen bij Bruna te verkrijgen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Annebeth Vis

  Ha Bart, volgens mij is de gids er vanaf deze of volgende week pas! Veel plezier ermee.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bart Hubert

  Dankjewel Annebeth, ik houd het in de gaten. Overigens: aanrader voor iedereen die Catalonië graag beter wil leren kennen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.