Uitwaaien in de Jardins de Cap Roig

Met stip een van mij favoriete plekjes langs de Costa Brava: de Jardins de Cap Roig. De tuinen van Cap Roig bij Palafrugell werden aangelegd door de Engelse tuinarchitecte Dorothy Webster en haar Russische echtgenoot, de architect Nicolai Woevodsky. Het echtpaar had een terrein op een rots in Calella de Palafrugell gekocht en toverde dit om tot botanisch paradijsje met inmiddels rond de tweeduizend plantensoorten. Een geweldige plek om te wandelen met uitzicht op de grillige rotspartijen van de Costa Brava en de zee. In de zomer vinden er concerten plaats.

Lees ook:Festivalhoppen in de Spaanse zomer
Lees ook:Koks van El Bulli gaan door in Cadaqués
Lees ook:Honderd jaar Costa Brava
Lees ook:Opnieuw busongeluk met Nederlanders langs Costa Brava
Lees ook:Concertreeks in Real Alcázar in Sevilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.