Luxe slapen in een priesterhuis

strong>Alleen de romeinse kerk uit de 6e eeuw, achter in de tuin en de paustegel bij de ingang verraden nog dat la Rectoria de Sant Miguel de Pineda lange tijd dienst deed als priesterhuis. Inmiddels is het een bijzondere Bed en Breakfast, waar je heerlijk luxe kunt slapen.

Het godshuis vlakbij Olot werd gebouwd in 1812 en totaan 2004 onafgebroken bewoond. De 94-jarige huishoudster, destijds in dienst van de laatste pastoor, leefde er nog zo´n 30 jaar na zijn dood. Toen de kerk het pand wilde verkopen, moest de vrouw aanstalten maken. De 1e koper had wilde plannen. Hij wilde er een gastenverblijf van maken. Drie jaar later was er nog steeds niets van terecht gekomen.

Verbouwen naar originele stijl
Een geluk voor de huidige eigenaren; de Catalaanse Goretti en Schotse Roy kochten het huis in 2007. Nadat ze 10 jaar samen in Schotland hadden gewoond, waar hij als kok werkte en zij als medewerker in een Whiskybrouwerij- besloten ze beetje bij beetje voor Catalonië te kiezen. Ze kozen voor de regio La Garrotxa, omdat dit het meest deed lijkt op Schotland. Een ruig natuurgebied met veel groen, langs de bekende Spaanse fietsroute Via Verde Olot-Girona.

Na 20 maanden verbouwen, met hulp van een paar behulpzame vrouwelijke architecten, ging hun Bed & breakfast in november 2011 open. Sindsdien genieten ze volop van de gasten die komen. Reserveren is gewenst, want er zijn maar zeven kamers te vergeven. Stuk voor stuk, fraai gedecoreerd met splinternieuwe badkamers en grote bedden. De B&B heeft de oude stijl van het priesterhuis zoveel mogelijk in tact gelaten en met een moderne inrichting de landelijke huisstijl verfraaid. Waar voorheen het bed van de priester stond, is nu een gezamenlijke woonkamer voor gasten.

De kerk is nog steeds actief. Eens per jaar- tijdens de feesten van Sant Miquel- komen er zo´n 200 dorpsbewoners de mis bijwonen. Het is voornamelijk de oudere generatie die zich nog herinneren hoe zij hier vroeger als kind les kregen van de dominee in het gedeelte dat nu dient als restaurant.

Als je van lekker eten en een mooie, rustige slaapplek midden in de natuur houdt, mag je dit plekje zeker niet missen! De Schotse eigenaar is ook kok aan huis. Een aanrader voor natuurliefhebbers, actieve toeristen en lekkerbekken. Meer informatie of direct reserveren? Dat kan hier!

Lees ook:Fan Aberdeen slachtoffer groepsverkrachting in Madrid
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Arroyo de la Greda
Lees ook:Katholieken: socialistisch Spanje regeert als nazi-Duitsland
Lees ook:De Ruta del Cava
Lees ook:Gezicht van een Belg getransplanteerd op een Spanjaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.