Kayakken op de Ter

Rustig peddelen, korte snelle slagen en bijsturen. Het kan allemaal als je gaat kayakken op rivier de Ter vlakbij Girona bij het watersportbedrijf KayakdelTer. Eerst krijgen we -in het Frans- een korte uitleg over de basis voor het peddelen: wat er ook gebeurd rechtop blijven zitten, dat voorkomt omvallen. Ook de stand en beweging van je handen komt uitgebreid aan bod.Tijd voor de vuurdoop:het water in.

Kayakken is een relatief eenvoudige watersport, waarin je met twee personen een plastic boot bestuurd met behulp van peddels. De achterste houdt het overzicht en zorgt voor de sturing, de voorste stuurt bij en corrigeert waar nodig en vervolgens peddelen beide om en om de rivier over. Soms hard werkend, soms relaxt genieten van de voorbijvliegende libelle´s. Soms bijna omslaand door de stroming van de rivier, dan weer bijkomen in rustig vaarwater.

Een kayaktocht over de Ter is geschikt voor jong en oud en is er al vanaf zo´n 7,5 kilometer. Zelf deed ik de tocht van Colomers tot Verges. Als je houdt van watersporten, zonder al te veel risico, is dit dé sport bij uitstek. Veel kan je niet gebeuren. Je wordt hooguit een beetje nat. En na 1,5 uur dobberen over het water, kom je er verfrist en vol nieuwe energie weer uit! Voor meer informatie kun je terecht bij KayakdelTer

Lees ook:Geen slippers op gemeentehuis
Lees ook:Congost de Mont Rebei: wandeling voor avonturiers
Lees ook:de 5 elementen van Núria
Lees ook:Voorkom post-vakantiestress
Lees ook:Spanje vecht om water

2 reacties op “Kayakken op de Ter

    1. Diana Vilé

      Thank you, Maria!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.