Segovia: de mooiste oude stad van Europa

De Spaanse stad Segovia is door de website Stedentripper.com uitgeroepen tot mooiste eeuwenoude stad van Europa. De website zette de dertig mooiste historische steden op een rij en Segovia staat op nummer 1. Segovia ligt boven op een rots aan de voet van de Sierra de Guadarrama in de regio Castillië-Léon. Door de stad loopt een Romeins aquaduct en in het centrum is tevens een zestiende eeuwse gotisch kathedraal te vinden. Daarnaast beschikt de stad over nog meer Romeinse en middeleeuwse resten en is de ligging buitengewoon idyllisch. Bovendien is de stad bij toeristen nog niet zo massaal in trek. Geen verkeerde keuze dus van Stedentripper.com.

Lees ook:Historie in een klein hoekje BCN: Domus Romana i Sitges Medievals
Lees ook:Spaanse stad Vitoria dit jaar Groene Hoofdstad van Europa
Lees ook:Middeleeuwse themacamping bij Benidorm
Lees ook:Het derde mysterie van Salamanca
Lees ook:Show me the way to the next Whiskey bar…in Segovia

Eén reactie op “Segovia: de mooiste oude stad van Europa

  1. Bart Hubert

    Ik dacht ooit de mooiste steden van Europa nu wel gezien te hebben. Totdat ik in Brugge kwam … ik bleef met kippenvel lopen toen ik destijds door dit stadje liep. Bij vele Spaanse eeuwenoude stadjes, maar ook bij vele stadjes in Zuid Engeland raak je onder de indruk, anderen hebben dat weer in Noorwegen en Italië. Tja, wat is mooi? Toch een aardige lijst, Rome uiteraard 2, Brugge dus terecht 8, Cascassonne pas 17, maar Nijmegen (23) nog boven Keulen. Wel Praag, maar geen Budapest. Gelukkig trof ik Cádiz ook aan op de lijst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.