Trailtrekking:rennend de berg op

Al bekend met trailrunning? werd me gevraagd.Met wat? Ik moest eerst goed in mijn ogen wrijven toen ik laatst nietsvermoedend rustig een berg omlaag liep. Toch zie ik ze, als fervent bergwandelaar, steeds vaker om me heen. Sportievelingen die hun hand er niet voor omdraaien om hard de berg op en af te rennen.

In Vall de Núria hebben ze er zelfs een zomeractiviteit van gemaakt. Wie tussen 5 mei en 21 oktober 2012 deelneemt aan de virtuele hardloopwedstrijd Cursa Virtual de Camí Vell, strijd niet alleen tegen zichzelf, maar ook tegen zijn virtuele tegenstanders. Op 21 oktober vindt er ook een fysieke wedstrijd plaats. Degene die op die dag of eerder de beste tijd neerzet, gaat naar huis met 300 euro aan prijzengeld.

De hardlooproute begint in het dorp Queralbs (1.201 mt.) en eindigt in Núria (1.964 mt). Iedereen die de voorwaarden accepteert is welkom. De deelnemers hebben geen vaste dag of tijdstip waarop gelopen moet worden. Tussen mei en oktober kunnen ze zo vaak als ze willen hardlopen op de berg op de dag en het tijdstip dat hen het beste uitkomt.

Trailtrekking is met name geschikt voor getrainde sporters die sport, traditie en natuur graag met elkaar combineren. Vooraf inschrijven via internet is een must. Iedereen die in-geschreven is krijgt een identificatiechip- in de vorm van een polsbandje- waarmee de looptijd geregistreerd wordt. Op die manier kunnen de deelnemers achteraf hun tijd en positie in de wedstrijd in de gaten houden.

Onderweg worden op vier verschillende controlepunten de chip gecontroleerd. Ook bij aankomst volgt een korte check. Dat gebeurt automatisch en elektronisch. Tenminste als je de looproute netjes volgt.

Alle deelnemers ontvangen een diploma van de Vall de Núria als dank voor hun deelname, een plattegrond van de weg Camí Vell en een flesje water. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om na afloop van de trailrunning met de cremallera trein naar beneden te gaan. Dit kun je aangeven op je inschrijfformulier.

Ik heb de route zelf gewandeld;een prachtige natuurroute met spectaculaire uitzichten, watervallen en flinke hoogteverschillen. Maar hardlopend? Wie weet…

Meer informatie vind je hier

Lees ook:Persprijs Pica d’Estats Lleida
Lees ook:Real Madrid op 7 punten achter FC Barcelona
Lees ook:Schuster door Real Madrid aan de kant gezet
Lees ook:Vandaag: El Classico Madrid- Barcelona
Lees ook:Een echte Spanjaard kust zijn vlag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.