Catalaans jeugdteam naar Nederland voor Interland Cruyff Court

Zestien sportieve Catalaanse jongens en meisjes zijn uitverkoren om in Nederland deel te nemen aan het Cruyf Court Interland. Ze vertrekken aanstaande zaterdag met vliegtuigmaatschappij Vueling naar Amsterdam Schiphol om er te strijden tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Beide jeugdvoetbalteams hebben zich voor het Interland geplaatst via het toernooi ´Cruyff Courts Kampioenen 6vs6´ van de Johan Cruyff Foundation. In totaal namen ruim 14.000 kinderen deel aan het toernooi. De Spaanse vliegtuigmaatschappij ondersteunt deze sportieve uitwisseling tussen Nederlandse en Spaane kinderen op de Cruyff Courts.

Opwarming op Schiphol
Voor de wedstrijd houden de jonge deelnemers eerst een gezamenlijke opwarming. Op het speciaal ingerichte ´Cruyff Court´ (lees: een openbaar voetbaltrapveldje) op het voorplein van Schiphol, schieten ze penalties. De winnaar krijgt door Vueling een vliegticket Spanje naar keuze aangeboden, dat geldig is voor de hele familie.

Amsterdam Arena
Een rondleiding door het Amsterdam Arena stadion van Ajax en een workshop van het Cruyff Institute volgen na aankomst in Amsterdam. Tot slot vind in Amsterdam-Oost het Interland plaats. De Nederlandse en Catalaanse kinderen spelen gemixt.

Vueling schenkt vliegtickets
Eerlijk spel, intregratie en samenspelen. Dat zijn volgens Carole That, directeur Cruyff Foundation, de hoofdingrediënten van deze sportieve uitwisselen. Dat geldt ook voor de Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling, die de vliegtickets doneert, zodat de Catalaanse kinderen daadwerkelijk de mogelijkheid hebben naar Nederland af te reizen. De directeur ziet het gulle gebaar van de innovatieve vliegtuigmaatschappij als een begin van een mogelijke vruchtbare samenwerking in de toekomst.

De Cruyff Foundation, waarvan Johan Cruyff voorzitter is, werd in 1997 opgericht om de jeugd in beweging te krijgen en te houden.

Lees ook:Johan Cruyff keert terug naar veld
Lees ook:Cruijff presenteert de ’14 van Johan’
Lees ook:Spanje krijgt eerste Cruyff Court
Lees ook:Vueling vliegt naar Santiago de Compostella
Lees ook:Vueling krijgt basis op Schiphol

4 reacties op “Catalaans jeugdteam naar Nederland voor Interland Cruyff Court

 1. Spaans vertaalbureau

  Ik vind het echt een geweldig initiatief, het Cruyff Foundation. Het helpt echt kinderen met sporten en bewegen. Daarnaast houdt het ze van de straat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Diana Vilé

   Ben het helemaal met je eens.

     /   Beantwoorden  / 
 2. vertaalbureau

  Wat een vage reacties om alleen maar te zeggen dat je het ermee eens bent. Wie niet!?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Diana Vilé

   Als ik het niet interessant zou vinden, zou ik het niet plaatsen. Het is een heel goed initiatief en daar zullen het inderdaad veel mensen mee eens zijn. Inderdaad een voordehandliggende opmerking, maar daarom niet minder gemeend.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.