Een reis door de geschiedenis van de Spaanse taal

Ben jij geïnteresseerd in de taal en geschiedenis van Spanje? Reis dan door de mooiste steden die de geschiedenis van de Spaanse taal laten zien.

Dit is een reis die je zelf kunt ondernemen, fietsend, wandelend, of natuurlijk met de auto. De steden staan bijna allemaal op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De reis begint in het gebied La Rioja, in San Millán de la Cogolla. Hier ga je naar de Yuso en Suso kloosters en vind je de Glosas Emilianenses, kleine kanttekeningen bij bepaalde passages van de Latijnse codex Aemilianensis 60, die waarschijnlijk dateren uit het einde van de tiende eeuw. Dit zijn de eerste geschreven woorden en vormen daarmee de basis van de Spaanse taal. Na dit goede begin zul je je weg vervolgen naar Santo Domingo de Silos, Valladolid, Salamanca, Ávila en nog veel meer steden waar de Spaanse taal en bijzondere wetenswaardigheden de revue passeren. Voor meer informatie ga je naar deze website.

Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:Expo: Van Brueghel tot Gauguin
Lees ook:De Europese poster in Picassomuseum Málaga
Lees ook:Emigreren tips&tricks: Spaans voor ondernemers
Lees ook:Route van de Spaanse taal
Lees ook:Fietsen door rivier Turia in Valencia

Eén reactie op “Een reis door de geschiedenis van de Spaanse taal

  1. Anneloes

    Wat een geweldige ervaring was dit! Echt een aanrader. Wel raad ik je ook aan om van te voren een taalcursus te volgen zodat je je verstaanbaar kunt maken. Ik heb deze bij EBC gevolgd en aangegeven wat mijn plannen waren. Ze hebben mij toen wat extra zinnen geleerd gespecificeerd op mijn situatie, ideaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.